Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Ο Γιατρός Περίμενε αυτό το Άλογο να Γεννήσει ένα Φυσιολογικό Μωρό, αλλά Μόλις Βλέπει ΑΥΤΟ, Μένει Έκπληκτος!

Posted By: pistepseto.net - 3:08 μ.μ.
Τον Μάϊο του 2014, οι φοιτητές της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Όρεγκον έγιναν μάρτυρες ενός θαύματος – την άφιξη δύο δίδυμων πουλαριών, τους Μόκα και Καπουτσίνο. “Το κάνω αυτό εδώ και 30 χρόνια και αυτό είναι μόνο το δεύτερο ζευγάρι διδύμων που έχω δει,” λέει ο Δρ. Τζον Σλιπφ.

Η πιθανότητα των δίδυμων πουλαριών να γεννηθούν ζωντανά είναι μια στις 10,000 και υπάρχει μια πιθανότητα στις 15,000 να καταφέρουν να επιβιώσουν τις πρώτες δύο εβδομάδες.
Ο Μόκα και ο Καπουτσίνο, δύο αρσενικά, δεν μπόρεσαν να θηλάσουν από τη μητέρα τους γι’αυτό δεν πήραν την απαραίτητη ποσότητα του πρωτογάλακτος, κι έτσι το νοσοκομείο τους έδωσε πλάσμα, αντιβιοτικά και πολλά TLC.

Οι φοιτητές της ομάδας CVM Πουλαριών και οι εξωτερικοί φοιτητές από το τεχνικό πρόγραμμα της κοινότητας, φρόντιζαν και τάιζαν τα πουλάρια σε 24ωρη βάση.
Όταν έγιναν μίας εβδομάδας, ο Καπουτσίνο φάνηκε πως είναι ένα δραστήριο και παιχνιδιάρικο πουλάρι, ενώ ο Μόκα, είναι ο μικρότερος δίδυμος ο οποίος κάνει θεραπεία για γωνιακή παραμόρφωση των άκρωβ. Η πρόγνωσή του ήταν καλή και μπορεί ακόμα και να τρέξει. “Θα είναι πάντα το μικρότερο άλογο,” λέει η Δρ. Τίνα Ουέστερμαν, “αλλά με τους επιδέσμους θα πρέπει να αποκτήσει κανονικά άκρα.”


διαφορετικό

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © oropos news