Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Νόμιζε ότι η κόρη της είχε τσίμπημα από κουνούπι, αλλά ήταν κάτι πολύ πιο επικίνδυνο

Posted By: pistepseto.net - 7:56 μ.μ.
Τα τσιμπήματα από κουνούπια είναι ενοχλητικά, και συνήθως εξαφανίζονται μετά από μερικές μέρες, αρκεί να μη ξύσουμε το σημείο.

Η οικογένεια Spilman έζησε εφιαλτικές στιγμές κατά τη διάρκεια οικογενειακών στιγμών, όταν η κόρη τους απέκτησε ένα τσίμπημα, που όμως στην πραγματικότητα ήταν ένας ιός που τρώει την σάρκα.

Η επτάχρονη Mia Spilman ήταν με την οικογένειά της στην παραθαλάσσια περιοχή Rye στην Αυστραλία, όταν απέκτησε ένα τσίμπημα που φαινόταν να προέρχεται από κουνούπι.

Οι γιατροί ήταν προβληματισμένοι, όταν το τσίμπημα δεν περνούσε και έγινε ανθεκτικό στην αντιβίωση, όταν οι γονείς του κoριτσιού την πήγαν στο νοσοκομείο.

Seven-year-old Mia Spilman was with her family along the water in Rye, Australia, when she got what appeared to be a mosquito bite.Doctors were baffled by the antibiotic-resistant bite when the Spilmans brought the little girl in for treatment.
Αργότερα το κoριτσάκι διαγνώστηκε με το έλκος Buruli, που προκαλείται από έναν ιό, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε γάγγραινα. Στις πιο ακραίες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί και ακρωτηριασμός.

Eventually she was diagnosed with a Buruli ulcer, which is caused by a virus that can lead to gangrene. Amputation is necessary in the most extreme cases.
Η μόλυνση μπορεί να προκληθεί συνήθως κοντά σε νερό, αλλά οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι πως ακριβώς μεταδίδεται ή τι το προκαλεί. Έχουν γίνει αναφορές του επικίνδυνου ιού κοντά σε περιοχές με νερό σε αρκετές περιοχές της Αυστραλίας.

Η Mia έκανε πάνω από τρεις μήνες θεραπεία και επειδή άργησε η σωστή διάγνωση, ίσως χρειαστεί εγχείρηση για να αφαιρεθεί η μόλυνση.

Mia spent more than three months in treatment and was administered eight rounds of antibiotics. Because it took so long to diagnose her, they may have to operate to remove the infection.
Η μητέρα της Mia έχει ενοχληθεί που οι γιατροί δεν ρώτησαν αν είχαν επισκεφτεί τις προσβεβλημένες περιοχές, επειδή θα είχε διαγνωστεί πιο σύντομα.

Mia's mother is furious that doctors didn't ask if they had visited affected areas, because she could have been diagnosed more quickly.
Νιώθει όμως ανακούφιση που η κόρη της δεν έχασε το χέρι της από ακρωτηριασμό. «Ελπίζω να αναρρώσει σύντομα για να μην μειωθεί η ουλή και να ξεκινήσει να ζει φυσιολογικά τη ζωή της ξανά,» δήλωσε η μητέρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © oropos news