Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Όταν πήγε στο νοσοκομείο, οι γιατροί τρόμαξαν με την κατάστασή της. δυστυχώς η αλήθεια ήταν ακόμη ΠΙΟ Σοκαριστική…

Posted By: pistepseto.net - 7:46 μ.μ.
Υπάρχει μια σπάνια γενετική πάθηση, που εμφανίζεται περίπου σε 1 στα 50.000 άτομα και κάνει τους ανθρώπους να πρήζονται.

Αυτή η πάθηση ονομάζεται «κληρονομικό αγγειοοίδημα». Οδηγεί σε χαμηλά επίπεδα πρωτεΐνης στο αίμα, με αποτέλεσμα διάφορα μέλη του σώματος να διπλασιάζονται σε μέγεθος ξαφνικά.

Η Linda Miller, η οποία έχει αυτή τη γενετική πάθηση, ισχυρίζεται ότι τα φάρμακα που παίρνει για τις αλλεργικές αντιδράσεις, βοηθάνε ελάχιστα.

Η πάθηση αυτή είναι πολύ σπάνια και έτσι τόσο η διάγνωση όσο και η θεραπεία της, είναι πολύ δύσκολο να γίνουν. Για μερικούς ανθρώπους, μπορεί να πάρει πολύ χρόνο μέχρι να διαγνωστεί.

Ο Dr. David Huston, αναπληρωτής κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Texas A & M College of Medicine, μίλησε σχετικά με την ύπαρξη των χαμηλών επιπέδων πρωτεΐνης στο αίμα.


«Λόγω των χαμηλών επιπέδων πρωτεΐνης στο αίμα, προκαλείται ένα πρήξιμο σε διάφορα μέρη του σώματος. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος, στους βλεννογόνους, στο στομάχι ή στο έντερο».


Η Miller είπε: «Μπορεί να δημιουργηθεί τόσο μεγάλο πρήξιμο και να τεντώσει το δέρμα. Το υγρό, δεν σταματά να εισχωρεί. Όταν αυτό συμβαίνει στο στομάχι είναι τόσο επώδυνο, που πρέπει να εισαχθείς στο νοσοκομείο. Νιώθεις λες και σου βγάζουν το δόντι χωρίς να σου έχουν κάνει αναισθησία. Είναι πραγματικά ο χειρότερος πόνος που έχω υποφέρει ποτέ».

Τα τρία από τα τέσσερα παιδιά της, έχουν κληρονομήσει αυτή την πάθηση.


«Ανησυχούσα πολύ στην αρχή, αλλά αναγκαστικά γίνεται μέρος της ζωής σου. Οι θεραπείες βελτιώνονται αν και πρέπει να εξελιχθούν περισσότερο. Ευτυχώς υπάρχει μια ένεση, όπου την κάνεις στον εαυτό σου μόλις εμφανιστεί το πρήξιμο και το εξαφανίζει σε 15 λεπτά».

Ακόμη, υπάρχει ένα ντοκιμαντέρ, που δείχνει τέσσερις ανθρώπους με κληρονομικό αγγειοοίδημα και ονομάζεται «Special Blood».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © oropos news