Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Απαίσιο αφεντικό αναγκάζει τις υπαλλήλους του να τον φιλάνε κάθε πρωί για να μην τις απολύσει

Posted By: pistepseto.net - 3:46 π.μ.
Ζούμε στο 2016, και μπορεί να έχουν γίνει πολλές δράσεις για την καταπολέμηση του σeξισμού, ωστόσο, κάθε μέρα υπάρχει και μια νέα υπενθύμιση που μας δείχνει ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε.

Το αφεντικό μιας κινεζικής εταιρείας ζυθοποιίας μαγνητοσκοπήθηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια μιας παράξενης και προσβλητικής πρωινής του πpάξης. Απαιτεί από τις εργαζόμενες γυναίκες της βιομηχανίας του να τον φιλάνε κάθε πρωί στο στόμα.

Σύμφωνα με αναφορές, πάνω από το ήμισυ του εργατικού δυναμικού σε αυτή την εταιρία απαρτίζεται από γυναίκες. Οι περισσότερες δεν ήθελαν να ενδώσουν, αλλά τελικά υπέκυψαν, προκειμένου να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Μόνο δύο γυναίκες παραιτήθηκαν για να αποφύγουν τη συμμετοχή.

Το αφεντικό λέει ότι πήρε την ιδέα όταν επισκέφτηκε μια μεγάλη εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, και ότι αυτή η ρουτίνα “ενισχύει τις καλές σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων.”

 
Δεδομένου ότι το βίντεο έχει γίνει viral, πολλοί άνθρωποι έχουν εξοργιστεί με το αφεντικό. Άλλοι, ωστόσο, ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες που ασχολούνται με αυτόν θα ‘πρεπε να ντρέπονται.

“Πώς μπορούν αυτές οι εργαζόμενες γυναίκες να δέχονται κάτι τέτοιο; Οι σύντροφοι και οι σύζυγοί τους τα ξέρουν; ” σχολίασε ένας στο Weibo, στην Κινέζικη έκδοση του Twitter. “Θέλω να ρωτήσω αυτές τις γυναίκες: Μήπως δεν έχετε χρήματα; Θα λιμοκτονούσατε αν αλλάζατε θέση εργασίας; ” πρόσθεσε ένας άλλος.

Οι γυναίκες που μένουν σε αυτή την εταιρία μπορεί να χρειάζονται τις δουλειές τους για να επιβιώσουν, και γι’ αυτό να υπομένουν αυτήν την κατάσταση η οποία, εκτός του ότι τις κάνει να αισθάνονται άσχημα καθημερινά, είναι πέρα για πέρα αvήθικη.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © oropos news