Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Κάνεις αποτρίχωση στο μπικίvι; Δες από τι κινδυνεύεις και σταμάτησε άμεσα

Posted By: pistepseto.net - 2:52 μ.μ.
Έρευνες δείχνουν ότι το ξυραφάκι και το κερί δημιουργούν «σχισμές» στο δέρμα από όπου επικίνδυνα μικρόβια και μολύνσεις μπορούν εύκολα να εισβάλλουν.

Παρόλο που οι περισσότεροι θεωρούμε αδιανόητο να μην κάνουμε αποτρίχωση στην περιοχή του μπικίvι, μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτό δεν είναι και πολύ ασφαλές για την υγεία.


Με το συγκεκριμένο θέμα ασχολήθηκαν και οι Καναδοί Mitchell Moffit και Gregory Brown, δημιουργοί του ASAPScience, μιας σελίδας του Youtube που έχει στόχο να κάνει την επιστήμη λιγότερη ... βαρετή από όσο τη θυμόμαστε στο σχολείο.

Ο Moffit και ο Brown, λοιπόν, μέσω ενός βίντεο, επσημαίνουν ότι, αφαιρώντας την τριχοφυΐα από την περιοχή των γενvητικών οργάvων, αυξάνουμε τον κίνδυνο μόλυνσης από σeξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Και για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό;

Τόσο το ξυραφάκι, όσο και το κερί, δημιουργούν μικροσκοπικά ανοίγματα ή σχισμές στην επιφάνεια του δέρματος. Και από αυτές, είναι πιθανό να εισβάλουν στον οργανισμό μας ανεπιθύμητα και επικίνδυνα μικρόβια που ενδεχομένως να μας μεταδώσουν βλενόρροια, λοίμωξη από χλαμύδια, ιό HPV ή και άλλα νοσήματα που «κολλάμε» μέσω της σeξουαλικής Eπαφής.

Επίσης, από την αποτρίχωση στο μπικίvι είναι πιθανό να προκληθεί φαγούρα, εξανθήματα, Eρεθισμός, αλλά και βακτήρια που προκαλούν διάφορες μολύνσεις.

Τα συγκεκριμένα συμπεράσματα επισημαίνουν αρκετοί γιατροί από το 2011 κιόλας.

Ωστόσο, οι Moffit και Brown, κάνοντας έρευνα σε 1.100 φοιτητές, διαπίστωσαν ότι το 96% των κoριτσιών και το 87% των αγοριών είχαν αφαιρέσει εντελώς ή εν μέρει την τριχοφυΐα από τη συγκεκριμένη περιοχή στη διάρκεια του τελευταίου μήνα.

Επομένως - από άποψη υγιεινής τουλάχιστον - είναι προτιμότερο να αποφεύγουμε την αποτρίχωση.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © oropos news