Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Αλλάζουν όλα στην στρατιωτική θητεία: Τι διαφοροποιείται σε διάρκεια και μεταθέσεις!

Posted By: pistepseto.net - 1:01 μ.μ.
Θα γλιτώσουν άραγε τα υπουργικά γραφεία από τις πιέσεις για μεταθέσεις φαντάρων, με την
απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Δημήτρης Βίτσας; Ο χρόνος θα δείξει.

Σύμφωνα πάντως με το περιβάλλον του"με Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε σήμερα (09/06/2016) ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, υλοποιείται η δέσμευσή του περί μεταβίβασης της αρμοδιότητας για τις μεταθέσεις των οπλιτών θητείας, στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ)"

Επιπλέον με άλλη υπουργική απόφαση που υπέγραψε σήμερα (09/06/2016) σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4361/2016, υλοποιείται η μείωση της υποχρεωτικής θητείας για κατοχύρωση της δυνατότητας εξαγοράς του υπολοίπου θητείας, όσων είναι άνω των 35 ετών.
Ειδικότερα εφαρμόζεται η μείωση της υποχρεωτικής θητείας από 45 σε 20 μέρες (ένοπλη θητεία) και από 3 μήνες σε 40 ημέρες (εναλλακτική θητεία).

Το θέμα βέβαια αφορά όσους είναι άνω των 35 χρόνων και έχουν την οικονομική δυνατότητα να την εξαγοράσουν. Λόγω κρίσης, προφανώς, η ρύθμιση αφορά τους οικονομικά ισχυρότερους.

Παράλληλα, το Onalert.gr πληροφορήθηκε από το περιβάλλον του αναπληρωτή υπουργού ότι επίκειται και η υπογραφή της απόφασης που θα ορίζει τη νέα διαδικασία μοριοδότησης για τις μεταθέσεις των οπλιτών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © oropos news